Tuesday, March 8, 2011

setelah sebulan

dan sehari, saya update blog again.


Assalammualaikum!!!


akhirnya! 
mula-mula ingatkan nak delete je blog ni.
sebabnya?


1. saya rasa tiada motif untuk menulis.
2. malas?
3. kekangan masa.


so, untuk merungkaikannya, ayuh kita teliti satu-satu masalah saya ni.


1. saya rasa tiada motif untuk menulis.
yes, sesungguhnya, i am very blur on the topics that i should write.
my life? macam tak best jer.
lately, i think i must write something beneficial, makanya, kalau tak de topik, tak leh tulis. 
logik tak? 
in the end, setelah fikir banyak-banyak, tak tertulis jugak.


2. malas.
ini penyakit sejak azali.
Ya Allah, jauh-jauhkan la penyakit ini dari saya.
tak suka dia la.
bukanlah selalu malas, but sekali datang, mesti je berlanjutan, sampai berdraft-draft blogpost.
akhirnya, delete saja!
ngengggg!
*luckily tak famous cam orang lain, kalau tak jenuh kena rajin sepanjang masa update blog*
;)


3. kekangan masa.
oh ya! lupa nak inform *macam mana nak inform kalau tak update?*
i'm involved in dikir barat for MARJON Malaysian Festival 2011.
tu macam busy sikit.
we have practise almost every night. 
from 8-11 pm.
and if tak de practise pun, i'm busy doing all the homework.
plus watching youtube? dramacrazy?
Subhanallah Nadiah!
tak berfaedah laaa kerja kamu!

*sila jangan ikut*
ceshhhh~
besides, ada juga berjalan-jalan menikmati pemandangan ciptaan Allah sambil menuntut ilmu.
(sungguh cetek ilmuku berbanding orang lain)
tak pe Nadiah, usaha lagi! :)


BLAH!


all of the above ialah reasons semata-mata.
i should not have any excuses kan?
because i have very good stuff to be written, but i couldn't find the right time and words to convey it.
and me being a procrastinator tegar!
memang laa hampeh! kan?
*alasan lagi*
SIGH~~~


but insyaAllah, i'll start writing again.
thanks adek sebab ingatkan akak! 
:)


and below is the sneak peek of the things i had done/attend for the past few weeks!
busy girl maaa~ 
:p


cadbury world.

jalan-jalan plymouth AGAIN!

winchester.

my sayang's birhday!
okay!
enough for tonight!
i'll try my best to find time again~

to WRITE!!!
anggap ni homework REFLECTIVE LOG.
boleh?
insyaAllah!
:)

5 comments:

ijanituaku said...

bagus2...ehhe..akak kena kuatkan semangat akak balik untuk tulis blog nie aw..chaiyok3!!:-)

niknur syamimi said...

hehe:)

nadiahs said...

ijan: ahhaha! yeah kuatkan semangat! :) thankss~

nik: awat 'hehe :)' je? hahah!

tintabercerita said...

alo...cubalah..ko cter pasal pkwe ko ke..ha kan t tak bosan..heee

nadiahs said...

jijah: tak de pak we. nak cr suami terus jer. hehe~