Friday, August 20, 2010

perihal pakwe-pakwe.

heyaaaa~
nowadays.
sejak menjadi dewasa ni, (perasan la kau nad), saya selalu je dengar cerita kawan-kawan tentang boyfriend/kekasih/pakwe/matayer apa-apa yang seangkatan dengannya laa.
in fact, saya dengar pasal ni semua sejak sekolah lagi kot.
cuma dulu, tak la berleluasa macam sekarang.
i heard it from everywhere laa.
friends/relatives la, layan je la kan?

one thing yang saya pelik ialah.
sekejap je kan feeling tu boleh change?
dari benci kepada sayang.
dari kawan kepada kekasih.
how on earth do they manage to do that?
pelik tau~
sekejap je the feeling change, i thought, the feelings would take months? years? to develop.
ye la kan.
you need to know that person well before you go to the next level.
and pelik juga bila ada yang beriya-iya mengaku yang lepas ni tamau jiwang-jiwang dah, tup tup je eh eh dah kapel dengan orang lain.

apekah?
can somebody please explain this to me?

atau adakah saya ni terlampau outdated sampai tatau trend masa kini?
erk erk.
ye la kan.
orang tak de pakwe/pengalaman tentulah blur tahap gila ni.
hahah!

9 comments:

steamira said...

hahahahaha nad.nad ade pakwe x? ;D ;D ;D hahahaha

nadiahs said...

tentulah tiada.
sebab tu blur.
hahahha
:)

erna said...

it takes time to get over somebody you love, takes less time to get over somebody you like.
Sometimes kita dgn orang sbb kita lonely. Ada byk jenis sayang ni, nad. You kena alami hehehehehe.

nur shuhada binti miskin said...

nad2..lumrah dunia nad...sbb 2 pggil dunia, kat dunia ja da bnda pelij2 cmni..kat akhirat mana da...jgn la dok ikut plak bnda2 yg x elok nad..hehe..yg baek kita amek, yg xelok kta xyah ikut..ok!!!

nadiahs said...

erna: orang expert dah bercakap. eh salah. lawyer laa. hehe. ye la kan. syg to God, family, frens.. beze2 tu sume. u got a point there (sbb lonely).. maybe kot. hehhe

ada: muahahhah~ ne ade aku ikut bnde pelik2.. cume aku tertgk byk perkara pelik2 around me.. tu yg pelik jd nye.. :p but neways ada, thank you ye?

mra_mj said...

hehe.mau comment jugak!
yes2.memangla.d feeling tu, mmg la nk kne develop. sumtimes, mmg take years, but sumtimes, it take less times.
yg tu individual nad.
sbb sumtimes, mmg la.kte dgn kwn2, mmg xrase ape2.tapi ade jgak kdg2,ble kte slalu contact or etc2..n makin kenal sum1, n kte tgk character dy,sumtime, leh fallinlove gak.sbb tu ko byk dgr bestfriends kapel2 ni kn? same la mcm tu..
pasal yg kate xmo2 jiwang after break! (same cm ayat ak je dlu!haha) mase pas break, hati tengah hancur nad. siyes. sgale2 x masuk akal. sgale2 mcm xleh trime. tp mybe sbb lonely, mcm erna kate, when kte lonely, then ad someone bg support n everything, kdg2 feeling tu dtg tau. mcm petik jari je..(mcm aku la ni).. tapi, memory n kenangan n trauma tu tetap ade. tp ble kte dgn sum1, kte bg peluang yg ad utk org tu. xsemestinye trus kapel pn. masing2 mmg dlm proses kenal2 ni. ^^ n ade jgak, kes yg da lame pendam prasaan.hehe.ble dpt tau mmbe ni da single, crush lame pn bputik la.,if masih setia. tu aje. skang ni mmg la, ad fb,sume leh contact balek kn.xmustahil crush mase skola btindak! hehe.. its okay if u dont understand. feeling memang complicate. ak pn trauma. tp ak bg pluang pada org len.sbb kasih syg Allah yg bg. tu aje. ^^ take ur time. akan ad masa, u'll feel the love. ^^ kenalkn kt kami ye. haha. panjang!

nadiahs said...

miera: haaa kau!! kemain panjang lg tu.
penuh dan tepat dan menjawab segala soklan aku!
pergh~
mmg padat arrr.. hahahhahha..
terbaek jawapan kamu yang! :)
okay2.
aku akan igt dan sematkan sume nasihat2 korang.
mmg korang sayang aku ni~
bersungguh2 bagi nasihat.
:)
<3 suka suka..

mra_mj said...

aku kn dr cinta. haha. tp ak snd fail kapel2 nih.hihi

nadiahs said...

miera: ko byk experience..
hahah..
leh nasihat junior2 cm aku ni..
;)