Saturday, August 21, 2010

old fashioned.

hey ya~
recently i went to my brother's house to help him kemas-kemas. (i mentioned it already)
of course, there were heaps of chores to be done.
the floor was soooo dusty with pasir, simen bagai.
so haruslah saya tolong mengemas kan?

angkat almari, barang tu semua okay je~
my brother pun berpenat-lelah angkat.
hehe!
then, datanglah kerja to sweep/mop/any possible way to make the floor shiny and clean.
my sis-in-law asked me to use vacuum cleaner untuk sedut habuk la kan?
ganti penyapu tu.
but i like using the broom.
tak betah nak guna vacuum cleaner walaupun vacuum cleaner lagi cepat kan?
same goes with mop lantai itu.
i prefer to use the old one, the one yang kita kena bersusah-payah perah sendiri sampai kecut tangan tu daripada the one yang leh pulas je dari batang mop tu.
penat tu penat, tapi saya lebih rela laa guna yang style lama-lama ni.
agaknya sebab dah biasa kot.

erm.
kena tukar habit ni.
hahahah!
:)

2 comments:

steamira said...

ish3 old fashion abes neh.hahaha bgos2.hee

nadiahs said...

hahah..
tau tk pe..
sedeyh ngn diri sendiri..
:'(