Saturday, October 22, 2011

Peverell's Housewarming Session.

Assalammualaikum and Hi people!

Alhamdulillah, thank you Allah.
Semua dah selesai dengan jayanya.
Officially, Peverell telah dihangatkan dengan kehadiran sahabat-sahabat dari Student Village, The Hoe, Teratak Datinz and The Mutleyiaannns. :-)
Thanks sebab sudi singgah ke teratak kami yang tak seberapa ni.
May Allah bless you always.

The event started early this week when we, the Peverellians discussed what to buy so on and so forth.
And the mission began.
Thanks to Mirah, Fariha, Rai and Ain sebab sudi pinjamkan Hoppa comel.
Very useful to bring 6 packets of rice, veggies and bawang and lain-lain lagi.
Thanks to Ada and Nik sebab datang awal dan buatkan pizza for the guests. Tak tidur malam la masing-masing dek teringatkan your super-delicious pizza.
Thank to Yah sebab tolong goreng-goreng. Terharu.
Thanks to Ummi and Aisyah for the banana cake and begedil yang extra sedapp.
Thanks to Aiman yang lead tadiii.
Hanya Allah saja yang mampu balas jasa kalian. *skema ayat*

Cooking session started Friday night lagi.
Sibuk blend cili, kupas and hiris bawang sampai menangis.
Goreng ikan bilis.
Buat kuah, adunan jemput-jemput and choc cornflakes.
And this morning, bertungkus-lumus masak nasi, rebus spaghetti, kemas laman belakang.
Credits to my beloved housemates; Hana, Jihah and Ayein. :-)

Sorry to all if aku terkasar bahasa or teroverreact.
Aku kan cepat gelabah.
Mungkin event ni mengajar aku untuk jadi lebih sabar?
Make sense ke?
Cuba cuba. :-)

Nevertheless, I'm extra happy to see familiar faces coming to our house and eating all the food. *terharu, tak sia-sia kami masak*

All of you are more than welcome to come to our house.

P/s: sorry, tuan rumah busy, tak boleh ambil gambar banyak-banyak and susunan gambar macam tak kena je. Sorry again.

P/s: thanks again from the bottom of my heart.






12 comments:

maNusiA BuMi said...

asal name aku tkde?? hana and jiha k?? wa, kecik ati.. aku bukan budak peverell.. :( smpai ati kau nad..

~A journey 2 Remember~ said...

thanks so much to the Peverell's members..thanks for the invitation, food and your hospitality..u guys mmg best coz dpt duk rumah best..jeless...but happy to my junior..auwww..ayat tacing seyhh..haha:)

nadiahs said...

Fuhhh, laju gila komen.
Heheee.
Dah ada dahh.
Kesilapan teknikal.
Tak proof read 2-3 kali tadi.
Kalau pun nama kau tak de kat dlm post ni, kau selalu dalam hati aku.
Hehee

nadiahs said...

Thanks sebab sudi datang Shari and yang lain.
Seronok sebab ada yang sudi datang .
jangan tacing2 you, bahaya. Haha

Mra Mastura said...

pergh name peverell. mcm name dlm harry potter!

hey, lapar tgok makanan. nasi lemak ea? looks tempting. send here pls!

nadiahs said...

Nama apa dalam Harry Potter?
Macam nasi lemak.
Heheh.
Kau la dtg sini

niknur syamimi said...

sengsama. thanks juga utk lauk pauk y best itu. there goes my diet.hahha

nadiahs said...

kau dah kurus murus~ :)
thanks sebab mai naa! ;)

UmiaQ said...

oh sedapnyaa kuah spagheti..
jgn loopa recipe! ehhehe
:P

nadiahs said...

insyaAllah Ummi!
akan baginya!
nak bagi email ke tulis resepi kat blog? hehe

myhadA said...

terima kasih for the cookings,nad and the housememberz, kenyang sampai ke pagi..:) and thanks for the cute pic!! Eheheh..^^|

niknur syamimi said...

wehuuU!! nadiah bagi resepi spaghetti nye!!