Thursday, October 28, 2010

nilai.

hey ya all!!
nak cakap pasal duit laa!
boleh tak?
:)

sekarang ni zaman orang ada duit atau tidak?
sila jawab.
saya ada duit, cukuplah untuk belanja diri sendiri untuk 3-4 bulan kot.
alhamdulillah!

money is important kan?
i mean, with money, kita boleh beli macam-macam.
kalau girls, mak aiii~
baju itu ini.
skirt tompok-tompok, belang-belang.
dress! maxi tak maxi.
dengan make-up nya lagi!
uish~
agak-agak berapa ratus habis ye?

boys pula.
accessories itu ini.
gadget bagai.

ini semua vice versa ya.
ada je girls yang suka gadget and boys yang suka bergaya etc etc.
hehe.

me too included dalam category itu.
saya suka shopping tapi tak la tahap shopaholic kan.
masih boleh terkawal lagi.
tapi sejak sampai ke UK tercinta ni, nafsu berbelanja makin tinggi!
semua barang di sini nampak murah!
semua nampak cantik!
memang murah pun.
£5 or £10 je.
murah kan?? kan??
haaa~
so, macam mana lah saya tak terbelanja.
tapi setakat ni, tak lagi la habis merata-rata kan.
saya cuba sedaya upaya nak hadkan diri dari bershopping.
rasanya, duit banyak mengalir ke bahan makan rumah dan study.
untuk diri sendiri?
apa saya dah beli?
jaket.
tshirt/blouse.
okay itu saja!
see! saya pandai jimat duit. (in your dreams nad!!)

tapi, saya juga manusia biasa. 
yang inginkan benda-benda material yang cukup menarik minat.
adoi~
tengok baju jual online, rasa mahu click saja masuk basket.


tapi sabar sabar.
tengok iphone yang cool-nak-mati tu, doa-doalah yang harga cepat turun.


aish~
macam mana nak bertahan ni?

tengok rakan-rakan spend pun boleh tergugat pendirian tentang belanja-belanja ni!
ada juga yang saya angkut beberapa barang yang memang menjadi idaman kalbu.

tapi, saya ada hati juga mahu simpan duit.
ya, simpan duit.
i know most of you wont believe me.
but this is true la.
i intend nak simpan duit banyak-banyak and then bawak balik malaysia.
seronok kan? kan?
tapi, entah tercapai entah tidak hasrat itu!

ermm~ 
jadi, macam mana duit sekarang?
simpan atau belanja?
ke nak minta pada abang yang tersayang abg mat? heheh~



9 comments:

Bo0lat's Heart said...

nadia..
n'ti bila harga iPhone 2 da turun..
bgtau akak eh..
tlg bli utk akak skali..
=D

nadiahs said...

hhehe~
leh je kak najwa.
bisa diatur!!
:)

Bo0lat's Heart said...

akak serius tau huhu~
ble price die da jd affordable kte bli same2 eh..
nad lar kne blikn..
hehe! best x kt sne?
t'ingin btol..

nadiahs said...

hahah!
insyaAllah kak!!
akak kirim duit laa..
ade pengeras tk?? ;)
bese2 je kak.
negara org, tak same ngn negara kite kan??

duha said...

simpan duit banyak2 bwk balik msia..then belanja I..

hehhe..

nadiahs said...

duha yang comel!!!!
insyaAllah leh, belanja cendol leh?
nad teringin gilaa cendoL!! hahahha
;)

mRa said...

haip! simpan duit okay!

tau murah. wah wah wah. ni jeles nih! haha XD

iphone.woot2.. i da main iphone 4. besttttttttt!hehe

nadiahs said...

yeah i will miera!

org tu ade abg, leh laa kan men2.. waaa..
jeles juga!!!
haha

Bo0lat's Heart said...

bleh jer nk kirim kn duit nye..
pengeras??
hhaha!
bleh. insyaalah.. =)
jg dri yer kt sne..