Tuesday, January 18, 2011

sedikit.

assalammualaikum people!
hey yaaaaaaaaaaaaaa!
ada juga entri for tonight.
just a simple one i guess.
it's regarding my 'rinduness' to everything back at home; Malaysia.


saya rindu mak saya.
saya rindu nak kena marah dengan semua orang.
saya rindu duduk kat buaian dengan sepupu-sepupu saya.
saya rindu TV rumah saya.
saya rindu story books kat umah abg mat.
saya rindu nak cuci kereta mereka.
saya rindu nak tolong mak lipat baju.
saya rindu nak tumbuk sambal belacan.
saya rindu buatkan susu untuk budak-budak kecik tu.
saya rindu nak bergosip dengan pak cik mak cik saudara saya.
saya rindu bantal busuk saya.
saya rindu sandals saya. (apakah?!)
saya rindu bergaduh dengan kak imah.
saya rindu main-main dengan anak-anak buah saya.
saya rindu nak hangout dengan kawan baik saya.
saya rindu nak merengek-rengek tak mahu pulang ke KB.
saya rindu nak share stories once i got to AD5.
saya rindu nak unpack my stuff letak balik kat almari berhabuk tu.
saya rindu berjemaah setiap isnin di surau asrama.
saya rindu gaduh-gaduh dengan classmates.
saya rindu kena marah dengan lecturers.
saya rindu nak jalan kaki ke PT.
saya rindu nak hafal lines untuk teater.
saya rindu nak dengar nasihat yang berguna.
saya rindu nak jual roti.
saya rindu kawan-kawan maktab.
saya rindu nak naik kereta pak cik pebet.
saya rindu cuci baju kat maktab.
saya rindu nak belajar literature.
saya rindu nak tidur dalam kelas.


phewwwwww~
ini adalah secebis rasa rinduku terhadap apa yang ku tinggalkan di Malaysia.

bersabar wahai hati.
kau akan kembali.
insyaAllah!


my dearest friend tulis kat status facebook dia:


::rindu itu adalah..anugerah dari Allah..insan yang berhati nurani..punyai rasa rindu ::


(rindu by Hijjaz)


insyaAllah!


saya berharap saya termasuk dalam golongan yang berhati nurani itu.
aminnnnnnnnnnnnnnnn!


'till then!
daaaa~

8 comments:

Anonymous said...

lagu RINDU by Hijjaz

nadiahs said...

thank you!
you know la, sy ni nasyid ni tak familiar sgt. hehe~
;)

Mra Mastura said...

oh, gile banyak rindu.. huhu..

rindu jugak nad =)

iNSan biASa said...

rindu2 aduhai ku merindu... lagu fevret ummi ku.. hehe.. sabar yer nad.. 6ti kite blik kite lepas rindu puas2 eh.. cheeers! =)

nadiahs said...

miera: rindu sangattttttt!

ayein: yeah. jnji ek, g maktab! :)

ummi said...

Tips on how to stay motivated - Always look at how far you have come rather than how far you have to go. Always count your blessing, not what you are missing. Good luck Sahabat
(kata2 my fwen ^^)

the Haz-one said...

ada peluang,balik la.

yg penting, kuatkan keazaman dan jgn asyik pk rmh je..it's good to remember yr home. but focus is the key. u r far away. focus n u gonna succeed :)

nadiahs said...

ummi: yuppies. akan igt itu. bgs tul kawan ko. hehe

abg wan: :p yeah! itu dia! :)